Lainaa ilman luottotietoja

lainaa ilman luottotietoja
Category: Blogi
Lainaa ilman luottotietoja

Etsitkö tietoa siitä, onko mitään mahdollisuutta saada lainaa ilman luottotietoja? Vai myöntääkö mikään pankki tai lainapalvelu lainaa luottotiedottomalle? Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa eri palvelujen hankkimista merkittävästi.

Maksuhäiriömerkintä saattaa aiheuttaa suuria vaikeuksia ihmiselle, silloin eri palvelujen hankkiminen ei ole niin yksinkertaista ja helppoa kuin henkilöillä, joilla on puhtaat luottotiedot.

Mikäli henkilöllä on merkintä luottotiedoissa, on lähes mahdotonta ostaa tuotteita laskulla, hankkia luottokorttia, puhelinliittymää, vuokrata asuntoa tai saada vakuudetonta lainaa.

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään varmasti silloin kaikista eniten, jos merkintä on tullut nuorena, esimerkiksi 18-vuotiaana. Monet yritykset tarkistavat luottotiedot, ennen kuin tekevät henkilön kanssa sopimusta.

Vanhemmilla ihmisillä merkintä luottotiedoissa ei välttämättä vaikuta elämään millään tavalla, jos mitään sellaisia palveluita ei tarvitse hankkia, joissa vaaditaan puhtaat luottotiedot. Mikäli nykyisten palvelujen maksut hoitaa ajallaan, ei maksuhäiriömerkintä yleensä vaikuta niihin millään tavalla.

Voiko luottotiedoton hakea lainaa?

Voit hakea lainaa ihan samalla tavalla kuin henkilöt, joilla ei ole merkintää luottotiedoissa.

Maksuhäiriömerkintä ei estä lainan hakemista millään tavalla, mutta se on eri asia myöntääkö kyseinen palvelu lainaa luottotiedottomalle.

Mikäli lainapalvelu vaatii hakijalta puhtaat luottotiedot, johtaa maksuhäiriömerkintä aina lainahakemuksen hylkäämiseen.

Tällä hetkellä netissä toimii vain muutama lainapalvelu, jotka myöntävät lainaa ilman luottotietoja.

Mistä voin saada lainaa ilman luottotietoja?

Lähes kaikki netissä toimivat vakuudetonta lainaa myöntävät lainapalvelut tarkistavat automaattisesti kaikkien hakijoiden luottotiedot, jolloin maksuhäiriömerkintä johtaa aina hakemuksen hylkäämiseen.

On kuitenkin muutama lainapalvelu, jotka myöntävät lainaa ilman luottotietoja. Näissä lainoissa on kuitenkin melko korkea korko ja vaatimuksena vakuus tai henkilötakaaja, joka ottaa vastuun lainan takaisinmaksusta.

Perinteiset kivijalkapankit saattavat joissakin tapauksissa myöntää lainaa luottotiedottomalle. Tämä vaatii kuitenkin sen, että varaat pankkiin ajan ja menet keskustelemaan tilanteestasi.

Mikäli maksuhäiriömerkintään on jokin hyvä selitys, kuten työttömyys tai sairastuminen, saattaa se vaikuttaa lainapäätökseen. Nykyinen takaisinmaksukyky ja mahdollinen omaisuus tai henkilötakaaja vaikuttaa myös lainapäätökseen.

Yleisesti kivijalkapankit vaativat lähes aina henkilötakaajan tai vakuuden, mutta maksuhäiriöiseltä niitä voidaan vaatia tavallista enemmän.

Voinko saada lainaa ulkomailta ilman luottotietoja?

Lainamarkkinoilla on muutama ulkomainen pankki, joista suomalaisten on mahdollista hakea pankkilainaa. Lainantarjoajia on muun muassa Norjasta, Ruotsista, Virosta ja Tanskasta.

Suomessa toimivia yrityksiä koskevat kuitenkin suomalaiset säännökset, joten lainaa ilman luottotietoja on yhtä vaikea saada myös ulkomailta.Miksi lainapalvelut ei myönnä lainaa luottotiedottomalle?

Suomen lain mukaan rahoitusta ei voida myöntää henkilölle, joka on selvästi maksukyvytön.

Maksuhäiriömerkintä kertoo pankeille ja lainapalveluille epävarmasta maksukyvystä, eli henkilö on jättänyt menneisyydessä laskun tai lainan maksamatta.

Tästä syystä etenkään vakuudetonta lainaa myöntävät lainantarjoajat eivät mielellään myönnä lainaa luottotiedottomalle, vaikka nykyinen maksukyky olisi riittävä ja raha-asiat kunnossa.

Esimerkiksi yhdistalainat.com lainavertailupalvelun kautta ei ole mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja.

Kivijalkapankki saattaa myöntää lainaa ilman luottotietoja joissakin tilanteissa, jos hakijalla on lainalle tarpeeksi hyvät takaajat tai riittävästi vakuuksia. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että nykyinen rahatilanne on kunnossa.

Onko vakuudellinen pankkilaina ainut vaihtoehto luottotiedottomalle?

Pankista haettu vakuudellinen laina on paras vaihtoehto luottotiedottomalle. Netissä toimivat lainantarjoajat ei myönnä lainaa ilman luottotietoja, sillä suurin osa palveluista myöntää vakuudetonta lainaa.

Mikäli lainan hakijalla on maksuhäiriömerkintä, on turha kuluttaa aikaa täyttäen lainahakemuksia netissä. Lähes kaikissa palveluissa luottotiedot tarkistetaan automaattisesti, jolloin hakemus hylätään ennen kuin se edes ehtii lainapalveluun.

Ennen kuin hakee lainaa kivijalkapankista, kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan sitä tarvitseeko todella lainaa.

Lainan hakemisen sijaan on järkevämpi miettiä, voisitko saada rahaa jollain muulla tavalla, kuten:

  • Onko sinulla mahdollisuutta tehdä hieman ylitöitä vaikka joka viikko ja kasvattaa näin tulojasi?
  • Pyöriikö nurkissa ylimääräistä tavaraa, jonka voisit myydä pois kirpputorilla tai netissä?
  • Osaatko tehdä jotain sellaista, mistä joku toinen olisi valmis maksamaan? Muiden töiden ohella on mahdollista ruveta myös yrittäjäksi, jolloin yrittämistä turvaa toisesta työstä saatu palkka.
  • Omat tulot ja menot kannattaa selvittää ja karsia pois sellaiset kulut, jotka eivät ole välttämättömiä.

Mitä jos ei ole vakuuksia tai takaajia vakuudellista lainaa varten?

Oletko hakenut omasta pankista lainaa ilman luottotietoja, mutta lainansaanti kaatui siihen, ettei sinulla yksinkertaisesti ole tarpeeksi omaisuutta tai henkilötakaajia lainan vakuudeksi?

Mikäli tarkoituksesi on hakea suurempi yhdistelylaina, jolla niputtaisit kaikki nykyiset lainasi yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi, voit kokeilla hakea takuusäätiön lainantakausta.

Takuusäätiö on taho, joka on valmis auttamaan ihmisiä, joilla on useamman lainan takia maksuvaikeuksia tai joilla on maksuhäiriömerkintä.

Vaikka osa veloista olisi jo perinnässä tai ulosotossa, sillä ei ole mitään merkitystä siihen, saako takuusäätiön lainan takaajaksi. Tärkeintä on tässä tilanteessa ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä takuusäätiöön.

Mikäli kaipaat neuvoja raha-asioissa, olet velkakierteessä tai sinua kiinnostaa takuusäätiön takaus, voit ottaa yhteyttä heidän maksuttomaan velkalinjaan – 0800 9 8009 (ma-pe klo 10–14).

Varma laina luottotiedottomalle – onko sellaista olemassa?

Suomen lainamarkkinoilla ei ole yhtään pankkia tai luotonmyöntäjää, joka myöntäisi varmasti lainaa luottotiedottomalle.

Varma laina luottotiedottomalle saattaa tarkoittaa esimerkiksi omasta pankista haettua vakuudellista lainaa, jonka takauksena on useampi henkilö tai omaisuus.

Lainaa myöntävien pankkien ja rahoituslaitosten velvollisuus on pelkästään lain takia selvittää hakijan taloudellinen tilanne tarkasti ja arvioida, pystyykö henkilö maksamaan lainan takaisin sovitusti.

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa aina lainan saamiseen, vaikka pankki myöntäisikin vakuudellisen lainan. Tämä näkyy yleensä lainan korossa tai vaadituissa vakuuksissa.

Vaikka pankkilaina on paras vaihtoehto luottotiedottomalle, ei sekään ole missään nimessä varma laina. Lainan saamiseen vaikuttaa niin moni eri asia, ettei kukaan voi luvata minkään pankin myöntävän varmaa lainaa luottotiedottomalle.

Miten välttää luottotietojen menettäminen?

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään monella eri tavalla, siksi luottohäiriömerkintää kannattaa välttää viimeiseen asti hoitamalla lainojen kuukausierät ja kaikki muut laskut ajallaan. Maksuhäiriömerkinnän välttäminen on siis melko yksinkertaista.

On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka laskun maksaisi joskus myöhässä, ei se tarkoita sitä, että sinulle tulee nyt merkintä luottotietoihin, eli maksuhäiriömerkintä.

Perintätoimistoon siirtynyt lasku on mahdollista hoitaa vielä maksamalla laskun lisäksi perintäkulut eikä siinä tule vielä merkintää luottotietoihin.

Mikäli laskua ei kuitenkaan maksa perintätoimiston maksumuistutuksista huolimatta, siirtyy se ajallaan ulosoton hoidettavaksi. Jos laskua ei maksa siitä huolimatta, tulee postissa ajan myötä ilmoitus maksuhäiriömerkinnästä.

Kuinka kauan maksuhäiriömerkintä on voimassa?

Luottotietomerkintöjä ja maksuhäiriömerkintöjä on useita erilaisia ja mittaisia.

Mikäli merkintä on tullut maksamattomista laskuista tai lainasta, poistuu merkintä luottotietorekisteristä noin 2-4 vuoden sisällä.

Jos sinulla on vain yksi maksuhäiriömerkintä ja maksat velan pois kahden vuoden sisällä, merkintä poistuu yleensä kahden vuoden kuluttua.

Voiko palvelunne kautta saada lainaa ilman luottotietoja?

Valitettavasti palvelumme kautta ei ole mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja.

Suosittelemme varaamaan ajan omaan kivijalkapankkiin tai kääntymään takuusäätiön puoleen.

Mikäli sinulla ei ole merkintää luottotiedoissa, on sinulla mahdollisuus saada lainaa palvelumme kautta.