Kulutusluotto

Kulutusluotto on Suomen yleisin lainatuote

Kulutusluotto on nostanut jatkuvasti suosiotaan Suomen lainamarkkinoilla aina siitä asti, kun ensimmäiset vakuudettomat lainat tulivat markkinoille. Se ei poikkea perinteisestä pikavipistä periaatteessa mitenkään muuten, kuin että yleisesti kulutusluotoissa lainasummat ovat suurempia ja maksuajat pidempiä. Kulutusluoton suosioon on myös varmasti vaikuttanut erilaiset uudet lait, joita pikavipeille on vuosien saatossa asetettu. Lakien voimaantulon jälkeen pienten ja lyhytaikaisten lainojen tarjonta on selkeästi vähentynyt, kun taas suurempien kulutusluottojen tarjonta on räjähdysmäisesti kasvanut.

Kulutusluotto sopii lähes minkä tahansa hankinnan rahoittamiseen. Sitä haetaan niin uutta autoa, asuntoa, lomamatkaa tai muuten vain erilaisten arjen rahoituksia varten. Sitä voi hakea palvelumme kautta 500 eurosta aina 60.000 euroon saakka, joten sillä onnistuu rahoittaa niin pienet, kuin suuretkin hankinnat. Laina-aika, jonka voi valita 1-15 vuoden väliltä, mahdollistaa sen, ettei kuukausierien suuruus kasva liian suureksi.

Kulutusluoton hakeminen

Kulutusluottoa voi hakea netistä, kuten mitä tahansa muutakin lainaa. Vakuudettomien kulutusluottojen tarjoajia löytyy paljon, jonka takia olemme avanneet Yhdistalainat.com palvelun auttamaan kaikista edullisimpien lainojen löytämisessä.

Netin lainaviidakosta ei ensimmäistä kertaa lainaa hakeva henkilö välttämättä löydä kovalla työlläkään niitä edullisimpia lainantarjoajia, jotka helposti hukkuvat kaiken lainatarjonnan keskelle. Meidän kautta sinun on mahdollista kilpailuttaa jopa 30 lainantarjoajaa vain yhdellä hakemuksella. Älä turhaan tuhlaa aikaasi täyttämällä monia hakemuksia, kun meidän kautta tavoitat nopeasti tämän hetken suosituimmat ja edullisimmat lainantarjoajat alle 5 minuutissa.

Täyttämällä hakemuksen sivuillamme, välitämme sen yhteistyökumppaneillemme. Tämän jälkeen saat heiltä lainatarjoukset nopeasti vertailtavaksi. Kun saat monta lainatarjousta, sinun on helppo vertailla niitä keskenään ja valita niistä halvin kulutusluotto juuri sinun tarpeeseesi. Lainatarjousten pyytäminen ei ole koskaan sitovaa. Sinulla on täysi oikeus hylätä vaikka kaikki saamasi tarjoukset, eikä siitä aiheudu sinulle mitään maksettavaa.

Maksuaika, kuukausierät ja takaisinmaksu

Kulutusluotossa kuukausierän suuruuteen vaikuttaa hakemasi lainan määrä, sekä sille valitsemasi takaisinmaksuaika. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä pienempi kuukausierä tulee olemaan. Vakuudettomissa kulutusluotoissa kuukausierän suuruus on aina sama laina-ajan alusta loppuun. Tämä on selkeä ja yksinkertainen maksusuunnitelma, joka takaa ettei takaisinmaksussa tule mitään ikäviä yllätyksiä, kun kuukausierien suuruudet on aina tiedossa.

Kuukausierän suuruus kulutusluotossa kannattaa valita oikein. Älä turhaan valitse liian pitkää maksuaikaa, koska tietyssä kohtaa kuukausierä ei enää juuri pienene, mutta lainan kokonaiskustannus kohoaa selvästi. Liian lyhyttäkään aikaa ei kannata valita, koska silloin on mahdollista että kuukausierien maksamisessa ajallaan voi tulla ongelmia, jos taloudellinen tilanteesi heikkenee edes hetkeksi.

Oikean kokoinen kuukausierä on sellainen, että pystyt maksamaan sen ongelmitta takaisin ja sinulla jää kuukausittain rahaa säästöönkin. Tällöin yllättävät ja äkilliset menot eivät vaikuta taloudelliseen tilanteeseesi, kun sinulla on säästössä rahaa tälläisiä tilanteita varten. Laske aina oma maksukykysi ennen lainan hakemista, jotta osaat valita oikean maksuajan lainallesi, eikä lainan takaisinmaksussa näin tule jatkossa ongelmia.

Muista aina kilpailuttaa kulutusluotto

Tämä on tärkein asia, mikä lainanhakijan tulee muistaa jo kulutusluottoa miettiessä. Koska erilaisia lainantarjoajia on todella paljon, on luottojen hinnoitteluissakin suuria eroja. Suuremmissa kulutusluotoissa hintaeroa voi olla jopa tuhansia euroja. Tästä syystä lainantarjoajien kilpailuttamiseen kannattaa käyttää hetki aikaa.

Kulutusluoton kilpailuttaminen ei vie kovin paljoa edes aikaa, kun käytät apunasi meidän palvelua. Kuten yllä mainitsimme, voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella tämän hetken 30 suosituinta lainantarjoajaa. Se ei vie aikaasi kuin muutamia minuutteja, mutta voi säästää lainasi kokonaiskustannuksissa parhaillaan jopa tuhansia euroja.

Pienissäkin lainasummissakin hintaerot voivat olla suhteellisen suuria. Lainojen todelliset vuosikorot voivat vaihdella jopa kymmeniä prosentteja. Tästä syystä pienikin kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa huolellisesti.